# پایتون چیست؟
به دوره آموزش رایگان پایتون از صفر خوش آمدید! پایتون (python) یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که اغلب برای ساخت وب سایت ها و نرم افزارها، اتوماسیون و انجام تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود. پایتون یک زبان همه منظوره است، یعنی می توان از آن برای ایجاد انواع برنامه های مختلف استفاده کرد. به دلیل سادگی و همهکاره بودن، پایتون به یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی امروز تبدیل شده است.
پایتون توسط Guido van Rossum ساخته شد و اولین بار در 20 فوریه 1991 منتشر شد. نام پایتون از یک برنامه کمدی تلویزیونی به نام Monty Python الهام گرفته شد که از شبکه BBC پخش میشد. یکی از ویژگی های شگفت انگیز پایتون این است که در واقع کار یک نفر است. البته گویدو ون روسوم تمام اجزای پایتون را خودش توسعه نداده است. سرعت گسترش پایتون در سراسر جهان نتیجه کار مداوم هزاران برنامه نویس، آزمایش کننده، کاربر و علاقهمند است، اما باید گفت که ایده اولیه پایتون در ذهن شخص گویدو رشد کرد. پایتون توسط بنیاد نرمافزار پایتون، یک سازمان عضویت غیرانتفاعی و جامعهای که به توسعه، بهبود، گسترش و محبوبیت زبان پایتون و محیط آن اختصاص دارد، نگهداری میشود.
قبل از اینکه شروع به دیدن فیلم های دوره آموزش پایتون رایگان کنید، بهتر است با مزایا و معایب پایتون آشنا شوید:
مزایای پایتون
- پایتون شبیه به زبان انگلیسی طراحی شده است تا خواندن و نوشتن آن ساده باشد.
- پایتون یک زبان بسیار بهینه است. به دلیل سادگی پایتون، توسعه دهندگان می توانند روی حل مشکل تمرکز کنند. آنها نیازی به صرف زمان زیاد برای درک سینتکس یا رفتار زبان برنامه نویسی ندارند. کد کمتری می نویسند و کارهای بیشتری انجام می دهند.
- پایتون یک زبان تفسیر شده است به این معنی که پایتون مستقیماً کد را خط به خط اجرا می کند. در صورت بروز هر گونه خطایی، اجرای بعدی را متوقف می کند و خطای رخ داده را گزارش می دهد.
- کتابخانه استاندارد پایتون بسیار بزرگ است، تقریباً می توانید تمام توابع مورد نیاز برای کار خود را پیدا کنید. بنابراین، لازم نیست به کتابخانه های خارجی وابسته باشید.
معایب پایتون
- پایتون کند است. اجرای خط به خط کد اغلب منجر به اجرای کند برنامه می شود. ماهیت پویای پایتون همچنین مسئول سرعت پایین آن است زیرا باید کارهای اضافی را در حین اجرای کد انجام دهد. بنابراین، پایتون برای اهدافی که سرعت یک جنبه مهم پروژه است، استفاده نمی شود.
- پایتون برای اینکه بتواند سادگی خود را حفظ کند، مجبور است که از حافظه بیشتری استفاده کند. اگر در پروژه شما، مدیریت حافظه مهم است، استفاده از پایتون پیشنهاد نمیشود.
- همانطور که می دانیم پایتون یک زبان تایپ پویا است، بنابراین نوع داده یک متغیر می تواند در هر زمان تغییر کند. یک متغیر حاوی عدد صحیح ممکن است در آینده رشته ای داشته باشد که می تواند منجر به خطاهای زمان اجرا(RuntimeError) شود. بنابراین برنامه نویسان پایتون نیاز به آزمایش کامل برنامه ها دارند.
# یادگیری پایتون چقدر طول میکشد؟
یادگیری اصول اولیه پایتون بسته به آنچه می خواهید یاد بگیرید و چقدر زمان میگذارید، از چند هفته تا چند ماه به طول می انجامد. اما از آنجا که پایتون کاربردهای زیادی دارد، می توانید سالها صرف یادگیری صفر تا صد پایتون کنید. دانستن اینکه چه کارهایی را می خواهید انجام دهید و آیا می خواهید از پایتون به عنوان حرفه ای استفاده کنید، می تواند تعیین کند که سفر پایتون شما چقدر طول خواهد کشید. اولین قدم در یادگیری پایتون، همین دوره مقدماتی آموزش رایگان پایتون به زبان ساده است.
در بین زبانهای برنامه نویسی، پایتون یکی از راحتترینهاست. از آنجایی که خوانایی و سایر عناصر ساختاری پایتون به گونهای طراحی شدهاند که قابل درک باشند، یادگیری آن نسبتاً آسان است. اما حقیقت اینست که این راحت بودن فقط در سطح مقدماتی است. پایتون هم دارای پیچیدگیهای بسیاری است که یادگیری آنها سالها زمان خواهد برد. اما نگران نباشید و با همین دوره آموزش رایگان پایتون شروع کنید چون در مونگارد یک برنامهنویس ارشد پایتون کنار شماست.
# دوره آموزش رایگان پایتون مقدماتی مناسب چه کسانی است؟
این دوره برنامه نویسی پایتون(python) برای افرادی که هیچ دانشی از برنامه نویسی و پایتون ندارند مناسب است و هیچ پیش نیازی ندارد. تمام مواردی که برای شروع یادگیری پایتون نیاز دارید در همین دوره گفته شده است. در ابتدای دوره، توضیحاتی کوتاه در مورد پایتون و IDE داده شده و بعد شروع به یادگیری پایتون میکنیم. از متغیرها که سادهترین مفهوم هستند شروع کرده و به مباحث پیشرفته زبان پایتون مانند شیگرایی و ارثبری میرسیم. پس از پایان این آموزش پایتون میتوانید شروع به یادگیری مباحث پیچیده پایتون کنید.
# برای پیشرفت در پایتون چه کنیم؟
برای یادگیری زبان پایتون از مقدماتی تا پیشرفته بعد از اینکه این دوره را تماشا کردید و به مباحث آن مسلط شدید، میتوانید دوره های پایتون پیشرفته مانند، دوره آموزش الگوریتم نویسی در پایتون و دوره پروژه محور پایتون را ببینید. همچنین آموزش های پیشرفته پایتون بسیاری را در بخش ویدیوهای تکقسمتی برای شما آماده کردهایم که میتوانید سطح خود را بالاتر ببرید. اگر هم دوست داشتید، میتوانید با آموزشهای جنگو و فلسک شروع به یادگیری وب فریمورک های پایتون کنید.